Grotte del Cavallone i Chietiprovinsen
Grotte del Cavallone i Chietiprovinsen

Grotten har åbent fra medio/ultimo juli til primo september (september kun i weekenden)

I dalen ved Taranta Peligna, som løber langs de østlige skråninger af Maiellabjergene, åbner væggen sig i et kompleks af naturlige grotter i omkring i omkring 1475 meters højde. Grotte del Cavallone er udviklet i hele sin længde i kommunen Lama Peligni men indgangen er placeret i Taranta Peligna.
Der er ca. 110 km og omkring 2 timer kørsel fra Collecorvino til Taranta Peligna.

Grotten består af en række kanaler og salt concretioner
[1] , hvor ca. 1200 meter er åben for turister. Det er vigtig at have vandresko på eller andre sko som man står godt fast på. Husk også bukser og trøje.[1] Concretioner er kugle og fladformede krystalmasser


Ruten starter i Taranta Peligna i Sala di Aligi som er domineret af en enorm stalagmit [1] . På en klippe er der indgraveret dato og initialer for de første opdagelsesrejsende. Man passerer gennem en labyrint af stalagmitter kaldet ”den fortryllede skov”, videre til dammen, il Laghetto di Ornella, der løber ned til Laghetto di Splendore.

Det næste område viser en ubrudt række af stalaktitter [2] og stalagmitter, kolonner af kalkholdige aflejringer med de mest varierede former, som har fået mange navne.[1] Stalagmit (fra græsk stalagmites, "dryp" eller "dråbe") betegner en bestemt type drypsten , der kan findes i en kalkstenshule . En stalagmit er en søjle, der står på gulvet i modsætning til en stalaktit , som hænger ned fra loftet.

[2] Stalaktit (fra græsk stalaktites, "dryppende") betegner en bestemt type drypsten , der kan findes i en kalkstenshule . En stalaktit er en tap, der hænger ned fra loftet, i modsætning til en stalagmit som står på gulvet.

 


Dette scenarie er et storslåede syn, der er gennemskåret af stejle trapper med mellemrum over jordskred og andre belægninger forårsaget af seismisk bevægelser.


Hulen blev besøgt tilbage i det tidlige syttende århundrede, selv om de første spor af en efterforskning er dateret 1666. Grotten blev senere brugt af hyrderne som vinterlejr om natten og under 2. verdenskrig blev den brugt som beskyttelsesrum af den lokale befolkning i Taranta og Lama.

De der vælger at besøge Grotte del Cavallone har mulighed for at opleve et område rigt på kunst, historie og kulturSiden 1978 har grotten været let tilgængelige med en kabelbane (ca. 20 min), der fører fra vejen SS84. Før man når indgangen til hulen er der omkring 10 minutters gåtur af grusvej og trapper.

En guidet tur i Grotte del Cavallone varer ca. 2 time. I grotten er der en konstant temperatur på 10 ° og luftfugtigheden er meget høj (mellem 70 og 90 %).


Åbningstider 09:

Fra 23. juli – 6. september, hver dag fra 9.00 til 16.00.

Fra d. 7. september til udgangen af måneden er der

kun åbent lørdage og søndage.
info@grottedelcavallone.it

http://www.grottedelcavallone.it/


Priser:
KabelbaneT/R
Voksen: 9,00 €/ Børn op til 15 år: 7,50 €
Grotteentre med rundvisning
Voksen: 5,00 €/ Børn op til 15 år: 4,00 €


Tryk her for at Se brochuren

 
På  den østlige side af Majella er vandrestierne i medium til svær grad.

Turen til Grotte del Cavallone kan med fordel kombineres med at besøge byen Casoli.