Trøfler i Abruzzo
Trøfler i Abruzzo

Abruzzo er en af de regioner i Italien, der er rigest på trøfler. Der findes 28 af slagsen. Blandt dem den hvide trøffel - tartufo bianco, sommer trøflen - Tartufo Scorzone og den sorte trøffel - Tartufo nero d’Aquila fra L'Aquila og Tartufo nero Teramano fra Teramo.

Il tartufo (trøflen)  betyder direkte oversat ”næsen”. En trøffel er en frugt af jorden kendt fra gammel tid. Bedre defineret som en ”sporophores [1] , der produceres af visse arter af underjordiske svampe, som bor i et symbiotisk forhold med rodsystemer af bl.a. eg, hassel, bøg, poppel, pil, lind og kastanje.

Der er beviser på at trøfler er brugt i maden helt tilbage fra 1600 f.Kr. I antikken blev trøflen brugt sammen med byg, kikærter, linser og sennep, I fortiden blev trøflen også kaldet "de riges hvidløg” for sin milde hvidløg-lignende lugt.

For at bevare trøfler så friske som muligt – men aldrig over 15 dage, skal man pakke hver trøffel ind i papir og lægge den i køleskabet ved 3-5 grader. Papiret skal udskiftes hver anden dag.


[1] En spore-bærende gren eller organ


Trøffelbyen Quadri

Quadri i Sangrodalen, som ligger syd for Lanciano (vej 652), er kendt som en trøffelby. Byen har ca. 950 indbyggere og hører til Chietiprovinsen. Quadri ligger i en dal omkranset af floden Sangro mellem bræmmer og skovklædte skråninger. Område dækker 7,41 kvadratkilometer. Navnet stammer fra ordet Quadre "den firkantede form".

Under Anden Verdenskrig blev byen stort set jævnet med jorden af tropper fra Tyskland og blev efterfølgende næsten helt genopbygget af de samme mennesker.

I dag er byen en destination for turister på grund af den meget værdifulde hvide trøffel tuber magnatum Pico . I de senere år er byens økonomi knyttet til denne dyrebare knold.

Besøg Luigi’s butik ”il Tartufo de Quadri” på Via Roma 8 i Quadri, hvor der er et fantastisk udvalg af produkter med trøfler. Fra juni til august sælges sorte trøfler og fra oktober til december sælges de fine hvide trøfler.

 

Man kan også købe trøfler og produkter med trøfler via nettet hos Il Tartufo d’Abruzzo, som ligger på Via G. Marconi 23 – også i 66040 Quadri.

 

🙂Køb online hos Il Tartufo d’Abruzzo: http://www.iltartufodabruzzo.it/index.htm

 

🙂Se hvordan man finder trøfler: http://www.youtube.com/watch?v=x0wrZbqGl78